Bank-in-a-box solution: revolutie in betalen

Bron: Al.Michailidis/Newsville.be

Het betaalproces verloopt in veel gevallen nog te gecompliceerd en verre van eenduidig. Viva Wallet streeft naar één verenigd Europees betaalsysteem. De fintech disruptor heeft als doel een revolutie in betalen te ontketenen om betalingen sneller, gemakkelijker en meer betrouwbaar te maken. En dat alles met een wereldwijde unieke bank-in-a-box oplossing. Een gesprek met Dimitris Papaioannou, country manager voor Viva Wallet in de Benelux.

Viva Wallet is van origine een technologiepartner voor banken. In 2000 begon een kleine groep van technologie-experts met het ontwikkelen van elektronische diensten en mobiele applicaties voor banken en andere bedrijven. “Wij wilden een trage industrie ontwrichten en betalingen eenvoudig, slim, snel en betrouwbaar maken,” zegt Dimitris Papaioannou. “Onze visie is om de manier waarop bedrijven betalen en betaald worden te veranderen. Om die visie kracht bij te zetten, hebben we een PSP gecreëerd die volledig op Microsoft Azure Cloud is gebaseerd.” 

België als Blauwdruk

Met vestigingen in 23 Europese landen en meer dan 490 medewerkers biedt Viva Wallet diensten aan in 19 verschillende talen en verwerken ze betalingen in 10 verschillende valuta. Viva Wallet biedt kaartacceptatiediensten voor bedrijven van iedere omvang via innovatieve Smart Android-terminals of de nieuwe Android Viva Wallet POS-app met Tap On Phone functie, en via geavanceerde betalingsgateways voor webshops. Papaioannou: “In België zijn we sinds 2017 actief. Het is voor ons een zeer belangrijke markt in Europa, vanwege de vrij complexe structuur van het betaallandschap en sterke lokale schema’s zoals Bancontact. België was daarom dus ook de hub voor onze verdere ontwikkeling van ons ecosysteem en de blauwdruk voor de expansie naar andere landen. Niet alleen in de Benelux, maar ook voor Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.” 

Omichannel neobank

Het Viva Wallet-ecosysteem integreert alle bekende betaalmethodes in België, waaronder Visa, MasterCard, American Express, Maestro, Bancontact, Apple Pay, Google Pay, i-DEAL en nog veel meer. “Het mooie is dat wanneer je als Belgische toerist bijvoorbeeld in Spanje op vakantie bent, kun je bij retailers die aangesloten zijn bij Viva Wallet gewoon met Bancontact betalen,” legt Papaioannou uit. “Datzelfde geldt natuurlijk voor buitenlandse toeristen in België. Retailers die gebruikmaken van Viva Wallet kunnen alle andere contracten met individuele betaalmethoden vervangen door één contract met Viva Wallet voor zowel online als offline betalingen en zelfs voor betalingen op afstand zonder terminal of webshop via Quick Pay (ideaal voor kappers, personal trainers, enz.). We zijn bovendien de enige betaalprovider die retailers de mogelijkheid biedt om alle transactiekosten terug te verdienen.”

Viva Wallet is dus met recht een omnichannel bank. “Daarin zijn we echt uniek,” benadrukt Papaioannou. “Geen enkele andere bank / PSP heeft zo’n allesomvattende propositie en is in staat om alle services te bundelen. Met onze bank-in-a-box solution veranderen we de visie op betalen radicaal. We hoeven geen gebruik te maken van derden voor acceptatie van transacties. We maken betalen snel, simpel en meer betrouwbaar. In heel Europa.” 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*