Een hapje of drankje bestellen en betalen via de smartphone

Foto WWVGeen lange wachtrijen meer voor de catering tijdens de Shopping Innovation Expo in Brussel. Wie zin heeft in een hapje of drankje, kan op elke willekeurige plaats op de beursvloer via zijn eigen smartphone een broodje of drankje bestellen én betalen. Wanneer de bestelling klaar is, wordt een bericht verstuurd en kan ze worden afgehaald.

De applicatie die dit mogelijk maakt is Ordr, gebaseerd op het mobiele bestel- en betaalplatform van het Gentse bedrijf Infinity Mobile, dat op zijn beurt Sips Direct Mode – de oplossing van Worldline voor mobiel betalen – heeft geïntegreerd.

Benoit Hossay, mede-oprichter van Infinity Mobile: “De applicatie Ordr laat toe aan partijen zoals Gusto, die de catering voorziet op de Shopping Innovation Expo, om mensen te laten bestellen en betalen via hun smartphone. We hebben deze nieuwe applicatie ontwikkeld in samenwerking met aper’eau, een bedrijf dat hippe borrels organiseert in verschillende Belgische steden, om het betaalproces tijdens evenementen eenvoudiger en sneller te maken.”

Tim Fransen, Head of Go To Market Management bij Worldline, vult aan: “Ordr wordt tijdens de Shopping Innovation Expo gelanceerd met volledige steun van de beursorganisatie. Zij zullen uitgebreid het gebruik van de app stimuleren.”

Mobiel betalen vanuit de Ordr app dankzij Sips Direct Mode

Bezoekers van de Shopping Innovation Expo die gebruik willen maken van deze dienst, moeten de Ordr-app downloaden. Tim Fransen: “Ook moeten zij beschikken over een app die de mobiele betaling met Bancontact/Mister Cash mogelijk maakt, zoals reeds geïntegreerd in verschillende bank applicaties. Dankzij Sips Direct Mode kan de gebruiker van Ordr binnen de applicatie de betaling snel en gebruiksvriendelijk afronden door middel van de Bancontact-app.”

Tijdens de Shopping Innovation Expo is de Ordr-app gekoppeld aan het systeem van cateraar Gusto. “Mensen hoeven niet meer in de rij aan te schuiven om een hapje of drankje te bestellen,” zegt Julie Brancale van Gusto. “Ze kunnen overal op de beursvloer een bestelling plaatsen. Wanneer de bestelling is ontvangen, informeren we de klant dat zijn bestelling verwerkt wordt. Eens zijn bestelling klaar is, wordt de klant hiervan automatisch verwittigd en kan hij of zij deze via de fastlane ophalen. Zo verliezen ze geen tijd aan de cateringstand.”

Anytime, anywhere

Behalve een beurs als de Shopping Innovation Expo zijn er natuurlijk legio mogelijkheden voor het gebruik van de Ordr-app. Benoit Hossay: “Je kunt de app als toepassing gebruiken in verschillende contexten, zoals beurzen, evenementen, fairs en zelfs in voetbalstadions. De Ordr-app heeft een generieke look and feel, een eigen branding en is zowel beschikbaar voor iOS als Android.”

Tim Fransen: “Wordline streeft naar een toegevoegde waarde met Sips Direct Mode. De functionaliteit om in-app te kunnen betalen, wint veel aanhang en wordt geapprecieerd en gewaardeerd door de eindklant. We moedigen bezoekers van de Shopping Innovation Expo aan om de Ordr-app uit te proberen en we motiveren de  handelaren om de voordelen van Sips Direct Mode te ontdekken.”

Zelf de Ordr-app proberen

Als je nog niet over de Bancontact-app beschikt, dan kan je deze downloaden via de store. Daarnaast hebben sommige banken de mobiele betaalfunctionaliteit van Bancontact ook in hun eigen bancaire apps geïntegreerd. De Ordr-app is dan klaar voor gebruik. Eet smakelijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*