PayPal’s honger naar nog meer groei in België

PayPal0318

 

Het is de ambitie van PayPal om deel uit te maken van het dagelijks leven van de Belgische consument. PayPal biedt dan ook een naadloze betalingservaring voor online shoppers die weinig tijd hebben, maar veilig en gemakkelijk willen betalen. De afgelopen periode heeft de betaalaanbieder een aantal mooie initiatieven gelanceerd. Een gesprek met Jan-Willem Roest, General Manager Benelux & Ireland.

België is een belangrijke markt voor PayPal, begint Jan-Willem Roest. In België zien we veel ruimte voor groei. Zo heeft 1 op de 3 Belgische online kopers vandaag al een PayPal-rekening en, op basis van onderzoek door BeCommerce, is PayPal de snelste groeier onder de betaalmethoden. Het grensoverschrijdende betalingsvolume is groot in België, omdat lokale e-commerce relatief gezien nog in zijn beginjaren verkeert. PayPal is een goede optie voor internationale betalingen.”

Gratis retourzending
De e-commerce-sector in België groeit snel. “Dit betekent ook dat online aankopen en leveringen enorm toenemen,” vervolgt Jan-Willem Roest. “De kans dat er iets fout gaat met de levering neemt ook met die aantallen toe. PayPal helpt de verkoper door Verkoopbescherming te bieden en de consument door Aankoopbescherming en Retourkosten Vergoeding aan te bieden. We willen ervoor zorgen dat kleine en middelgrote webshops kunnen blijven deelnemen aan een groeiend e-commerce-tijdperk, door te wijzen op de grensoverschrijdende mogelijkheden door hen te wijzen op de mogelijkheden van over de grens verkopen. PayPal is beschikbaar in meer dan 200 landen en accepteert meer dan 100 valuta’s.”

Nieuwe initiatieven
Andere initiatieven die PayPal recent heeft gelanceerd zijn One Touch, PayPal.Me en Money Pool. Jan-Willem Roest: “One Touch laat het toe om heel gemakkelijk op honderdduizenden sites te ‘winkelen’ waarbij betalen slechts een kwestie is van een druk op de knop. Gebruikersnaam, wachtwoord en factuurgegevens hoeven niet telkens opnieuw te worden ingegeven. PayPal.Me is op zijn beurt een snelle en gemakkelijke manier om betalingen via PayPal te ontvangen. De gebruiker hoeft alleen een link te maken, te delen en geld te ontvangen. Money Pool tot slot is een gratis en eenvoudige manier om een ​​online geldpool op te zetten om geld van een groep vrienden te verzamelen, bij te dragen aan een gemeenschappelijk geschenk, reis of speciale gebeurtenis.”

Peer to peer betalingen
Om een ​​oplossing te bieden voor de kleine betalingen tussen consumenten onderling heeft PayPal zijn onderlinge betalingen tussen consumenten (zogenaamde peer to peer betalingen) gratis gemaakt en uitgebreid naar 25 landen in Europa, waaronder België. “Het biedt een snel en comfortabel antwoord voor gebruikers die een betaling moeten uitvoeren of er op wachten: nu kan het verzenden, ontvangen en aanvragen van geld van vrienden en familie snel worden gedaan via de PayPal-app of -website, ongeacht de gekozen bron om het geld te verzenden (PayPal-saldo, kaart of bankrekening),” legt Jan-Willem Roest uit. “Geen cash geld of de bankgegevens niet direct bij de hand hebben, zijn de belangrijkste redenen waarom Belgische consumenten hun geldschieters (kleine bedragen tot 10 euro) niet terugbetalen, zo blijkt uit een studie. Met onze gratis peer to peer-betalingen is dat geen issue meer.”

Gratis account aanmaken
Het doel van PayPal is om consumenten en verkopers een veilige en eenvoudige online betaaloplossing te bieden. “Bijna een op de drie Belgische consumenten heeft een PayPal-rekening en dit aantal groeit snel. Ik hoop dat we dezelfde populariteit zullen zien als het betalen met PayPal in België binnen het gebruik van onze service voor peer-to-peerbetalingen. Deze functionaliteit stelt gebruikers in staat betalingen te doen zonder bankgegevens in te vullen – alleen het e-mailadres van de ontvanger is nodig. Als de ontvanger nog geen PayPal-account heeft, kunnen ze er gemakkelijk een gratis openen. Zodra de betaling is voltooid, wordt de ontvanger op de hoogte gesteld en wordt het geld automatisch toegevoegd aan hun PayPal-rekening en direct toegankelijk. Bovendien geeft de verbeterde PayPal mobiele app meer controle over de gebruikers die liever hun account onderweg beheren. Dit maakt het gemakkelijker om het PayPal-saldo te bekijken, meldingen te ontvangen en geld te sturen naar hun meest frequente contacten.”

Om aan de behoeften van onze gebruikers te voldoen, geloven wij in de kracht van samenwerking met andere financiële dienstverleners, zoals iDEAL, Alibaba, Google, Visa en American Express, zegt Jan-Willem Roest. “Daarnaast zien we een verschuiving naar winkelen via platforms en contextuele commerce, waar consumenten vaak op hun mobiele telefoon zitten, onderweg zijn en internationale platforms bekijken, zoals Instagram Checkout, waarbij PayPal een betaaloptie is. In deze shift is PayPal de perfecte betaalmethode: mobiel, snel en grensoverschrijdend.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*