PSD2, voordeliger alternatief voor iDEAL en Bancontact?

PSD2 heeft de van origine relatief gesloten payment sector geopend voor nieuwe, vaak meer op technologie geënte toetreders. Een van die toetreders is PelicanPay een robuust bedrijf met een solide basis en reeds 25 jaar ervaring in de payment sector, weliswaar op de achtergrond. Het bedrijf is groot geworden met de ontwikkeling van software voor banken. Met PelicanPay biedt het bedrijf een voordeliger alternatief voor iDEAL, Bancontact of Sofort. Helemaal uniek is dat de betaalmethode ook als white label betaalmethode beschikbaar is. Uiteraard is het voordeel dat je met PelicanPay een Pan-Europese reikwijdte hebt en dus niet van lokale betaalmethoden afhankelijk bent.

PSD2 licentie

PelicanPay draait al een hele tijd mee in het payment ecosysteem. “Alle methodieken die tot nog toe beschikbaar zijn, zijn voornamelijk technologische verbeteringen op bestaande credit of debetkaarten,” zegt Paul Hagens van PelicanPay. “Achter iDEAL, Bancontact of een willekeurige wallet gaat veelal bestaande technieken schuil. PSD2 heeft het payment ecosysteem opengebroken voor nieuwe, meer technologische toetreders. In 2018 hebben we daartoe Pelican Payment Services opgericht. We hebben een PSD2 licentie, zijn ISO gecertificeerd en gebruiken zowel account information als payment initiation voor onder meer het afhandelen van salaris- en factuurbetalingen, maar ook om een voordeliger alternatief te bieden voor iDEAL, Bancontact of Sofort. In eerste instantie voor online betalingen en in een latere fase ook voor pinterminals.”

SaaS oplossing

Pelican Payment Services beschikt over een volledig in eigen beheer ontwikkeld platform, een schaalbare SaaS oplossing. “Dagelijks werken meer dan 200 ontwikkelaars aan het optimaliseren en verbreden van onze ‘open banking hub’, waarop banken, retailers en corporates kunnen connecteren. We kunnen alle banken die hun api’s hebben gepubliceerd ontsluiten. Doordat we als hoogtechnologisch bedrijf account information én payment initiation gebruiken, kunnen we zowel de consument als de retailer onze betaalmethode PelicanPay aanbieden. Omdat we bij de ontwikkeling van PelicanPay vanaf scratch de nieuwste technologieën hebben omarmd, sparen we op die manier overhead uit, waardoor we een scherpe pricing kunnen hanteren.”

White label 

Hagens erkent dat het concurreren met gevestigde namen zoals iDEAL, Bancontact of Sofort die al jaren de dienst uitmaken een lastig traject zal zijn. Toch heeft hij er alle vertrouwen in. “Dankzij onze state-of-the-art technologie en de scherpe pricing zijn we een interessant alternatief, zeker voor retailers met lage marges. PelicanPay wordt straks beschikbaar via de meeste PSP’s of rechtstreeks via Pelican Payment Services. Ook bieden we bedrijven de mogelijkheid om hun eigen brand eraan te koppelen via onze white label oplossing. Een ander groot voordeel van onze betaalmethode is dat retailers, maar ook PSP’s kunnen meeliften op het hele Pelican platform. We bieden met Pelican een one-stop-shop voor payment, fraude, controle, rapportages en analyse via dashboards. Dit alles gecombineerd met een Pan-Europese reikwijdte biedt het voor internationale merchants natuurlijk extra veel voordelen.”

Pelican is een gerenommeerd bedrijf met vestigingen over de gehele wereld en met goede referenties in de bancaire wereld. “Met 25 jaar ervaring in de payment sector zijn we allesbehalve een start-up. Ook zijn we een stabiele speler. De oprichter is nog steeds grootaandeelhouder. Daarmee hopen we het vertrouwen van de eindgebruiker en/of de retailers te winnen om op termijn een serieuze concurrent te zijn voor iDEAL, Bancontact of Sofort,” besluit Hagens.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*