Van groothandel naar betaalterminals

Payworld0317

 

De weg die de Belgische Volckaert-Soetens familie sinds 1958 bewandelt is zeer uniek. De familie begon in 1958 als lokale distributeur van tabaks- en zoetwarenartikelen in Oost-Vlaanderen, maar heeft als gevolg van de ‘hobbels’ die ze moest nemen zich ook gespecialiseerd in aanverwante activiteiten, zoals een dochteronderneming die voucherautomaten verzorgt en sinds 2003 ook betaalterminals. Die laatste – Payworld – stelt zijn betaalterminals ook voor andere retailers beschikbaar. Ontdek de nieuwste en goedkoopste betaalterminals.

Vanaf het begin wilde Volckaert-Soetens een van de toonaangevende spelers zijn voor de groeiende gemaksmarkt. Ze vergoten hun aanbod aan diensten, gericht op de speciale behoeften van dit verkoopkanaal. De jaren negentig werden gekenmerkt door zowel interne ontwikkeling als door externe expansie. Het begin van de nieuwe eeuw werd gekenmerkt door de introductie van nieuwe technologieën. Een van deze nieuwe projecten was het e-laadproject FoonContact, dat werd geïmplementeerd in samenwerking met Zetes Cards (ontwikkelaar van de Belgische E-ID-kaart).

Multi-applicatieve terminal
De introductie van FoonContact op de Belgische markt vanaf 2003 was een succes, zegt Key Accountmanager Pedro Besard. “Voor het Bevo / Volckaert bedrijf zijn meer dan 1.500 terminals verbonden met de FoonContact servers die meer dan 50.000 telefonische pop-ups per week verspreiden. Dit betekent een omzet van meer dan € 31 miljoen per jaar. Momenteel wordt de FoonContact gecontracteerd door alle belangrijke operators op de Belgische markt (Proximus, Mobistar, Base, …). Alle terminals waren uitgerust met de Proton betalingsfunctionaliteit (voormalig elektronisch portemonnee). In een joint venture met Thales E-transactie hebben we in 2004 de eerste multi-applicatieve terminal ontwikkeld die alle bestaande kaartmerken accepteert, inclusief de lokale kaartschema. Het Artema assortiment van Thales behaalde een C-Tap en EMV certificering. De transactieverwerking werd uitgevoerd door Banksys (nu Atos / Worldline). In 2008 werd Thales E-Transactions door Hypercom verworven. Dit betekende de introductie van nieuwe hardware in de samenwerking. In 2010 is het Belgische netwerk van Hypercom overgebracht naar B + S Card Service. Bevo vervolgde de dienst met de Britse distributeur van Hypercom (Spire Payments) en de Amerikaanse acquirer Elavon met het merk ‘Cashcontact’.”

Nieuw bedrijfsmodel
In 2015 maakte het migratieproces in de richting van het nieuwe platform van Ogloba het mogelijk om een ​​nieuw bedrijfsmodel te creëren met de integratie van betaalfaciliteiten en een waarborgtoepassing op hetzelfde apparaat. Bevo ontwikkelde een compleet nieuw netwerk van multi-applicatieve terminals met het merk Payworld. Besard: “Alle Payworld terminals zijn uitgerust met een contactloze lezer en volledig functioneel voor Mastercard PayPass, Visa payWave, ISO / IEC 14443 Type A / B Mifare, Felica en ISO18092 NFC. Als binnenkort alle Belgische grootbanken kaarthouders voorzien van contactloze kaarten, zal een nog snellere verwerking en makkelijke transactiebehandeling mogelijk zijn. Dankzij de cloud oplossing is het niet nodig om de Payworld terminal fysiek met een kabel te verbinden met een ECR of ander device (IP Till Interface). Een eenvoudige ‘device connect’ module maakt het betaalproces tussen een ECR en onze terminal kinderlijk eenvoudig.”

Meer dan een betaaldienst
Payworld gaat verder dan het leveren van betaaldiensten. Besard vervolgt: “We hebben gepersonaliseerde SMARTAPP add-ons ontwikkeld om specifieke behoeften van onze klanten in te vullen. Zo kunnen specifieke transactieafhandeling en aanvullende afleveringshandtekeningen gemakkelijk worden geïntegreerd. Payworld accepteert een overgrote meerderheid van kaartschema’s, zowel lokaal als internationaal. Onze mobiele terminals kunnen optioneel worden uitgerust met streepjescode 1D of 2D (QR) scanfunctionaliteiten om de gebruikersfunctionaliteit te maximaliseren en administratieve en logistieke processen tot een minimum te beperken. Ook is het mogelijk om toeslagen of fooien eenvoudig te managen op de terminal, evenals reconciliatie procedures. Door de connectie met de cloud kunnen we updates altijd en overal op elk toestel doorvoeren en wordt onderhoud en service sterk vereenvoudigd. Financieel wordt er dankzij het cloud verhaal ook sterk bespaard gezien er geen abonnement per terminal, maar per uitbetalingsrekening voorzien is. In geval van een groot betaalterminalpark kunnen de besparingen dan ook gigantisch oplopen.”

De betaalterminals zijn beschikbaar in twee varianten. Pay Fix accepteert in-store betalingen via de IP betaalterminals en heeft optioneel een 3G back-up in geval van netwerkproblemen. Deze variant is beschikbaar vanaf 19,90 euro per maand. Mobiele betaalterminals op WIFI en/of 3G, Pay Mobile, zijn beschikbaar vanaf 24,90 euro per maand. “In alle gevallen geldt: de beste prijs, een soepel contract, opzegbaar op drie maanden, en simpel, flexibel en betrouwbaar om veilig en snel transacties te verwerken,” zegt Pedro Besard tot besluit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*