45% meer omzet met CaaS

Als specialist in ongediertebestrijding draaide Ongediertewinkel.nl nog op het Magento 1 platform. Met het oog op de end-of-life datum was men naarstig op zoek naar een alternatief en dat werd gevonden bij JEROME. Dankzij het unieke Commerce as a Service, oftewel CaaS concept, heeft Ongediertewinkel nu de beschikking over een alles in één platform, geen gedoe en één aanspreekpunt voor alle online zaken. Een keuze die omzettechnisch ook nog eens heel goed heeft uitgepakt.

Techniek, marketing en service voor een vast bedrag per maand, dat is in een notendop waar CaaS voor staat. Het marketingteam van Bluedesk, genaamd JEROME, heeft als eerste een analyse gemaakt van de huidige webshop. “Deze input werd gecombineerd met onze 25 jaar online ervaring vanuit e-commerce bureau Bluedesk tot een compleet e-commerceplatform binnen twee maanden”, zegt Willem Ruiter van JEROME. “Samen met Ongediertewinkel is vervolgens een duidelijke online strategie bepaald waar de online kennis van JEROME is gebundeld met de marktkennis van de marktleider in Nederland op het gebied van ongediertebestrijding. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met onder andere zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren, social media advertising, e-mail marketing en conversie optimalisatie.”

De resultaten

In het begin hebben we een duidelijke focus aangebracht op de categorieën en producten die qua ROI het meest interessant waren, vervolgt Ruiter. “Met behulp van ‘smart shopping’ campagnes konden we dit goed vermarkten richting de doelgroep met een koopintentie. 

Daarnaast hebben we met diverse e-mailcampagnes ervoor gezorgd dat we de doelgroep bleven inspireren en informeren over de lopende acties. Hierdoor nam het aantal terugkerende bezoeker per maand explosief toe. Middels een goed doordachte SEO-strategie hebben we weten te realiseren dat de autoriteit van de webshop en de posities rondom belangrijke keywords explosief zijn gestegen. Dit hebben we bereikt door onder meer te focussen op de kwaliteit van teksten, sterke linkbuilding en een technisch geoptimaliseerde website. Kort na de livegang werden de volgende resultaten behaald:

  • 45% meer omzet t.o.v. dezelfde periode het jaar ervoor
  • 34% hoger conversiepercentage t.o.v. dezelfde periode het jaar ervoor
  • 24% meer organisch verkeer t.o.v. dezelfde periode het jaar ervoor

Vanuit het CaaS abonnement wordt er maandelijks gewerkt aan het doorontwikkelen van de webshop en het juist vermarkten hiervan. Hier komt de kracht van techniek, marketing en service onder een dak duidelijk naar voren en stelt ons in staat om jaar op jaar een groei te realiseren.”

Wil je ook online ontzorgd worden?

Met JEROME beschik je over een compleet team van marketingspecialisten. “Op strategisch, tactisch en operationeel niveau nemen wij de werkzaamheden uit handen. Door jouw marktkennis te bundelen onze kennis van de online marketingkanalen verslaan wij je concurrenten. Wij worden namelijk net als jij blij van meer conversie en meer omzet. Enthousiasme, flexibiliteit en persoonlijk contact zijn voor JEROME belangrijke drivers naar online resultaat. Wij zijn kanaalonafhankelijk en zetten dié kanalen in die voor jou het meeste resultaat opleveren.”

Enkele voordelen van JEROME op een rij:

  • Compleet marketingteam 
  • Kanaalonafhankelijk
  • Resultaatgericht
  • Flexibel en snel
  • Erkende partners
  • Vaste prijs per maand

Kijk voor meer informatie op jeromehq.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*