7 miljoen mensen gebruiken Odoo voor hun bedrijfssoftware

Het wereldwijd gebruikte Odoo is een standaardoplossing voor de digitalisatie van alle operationele- en verkoopprocessen ofwel alle bedrijfsprocessen. Het ERP-systeem brengt organisatie en structuur in één geïntegreerde oplossing, online én offline. Als Odoo Gold partner heeft Callista tal van implementaties gerealiseerd in zowel thuisland België als meer en meer in Nederland. En sinds vorig jaar timmert het bedrijf hard aan de weg in Bulgarije. Een gesprek met zaakvoerder Sofie Van Looveren.

Odoo is modulair opgebouwd met standaard oplossingen. “Dat maakt het platform ook zo sterk”, vindt Sofie. “Er is keuze uit een rijke waaier aan standaard apps aangevuld met duizenden community apps. Integraties met derde systemen worden daarbij out-of-the-box en kant-en-klaar aangeboden. Dat betekent 1 aanspreekpunt en 1 partij die het organiseert en beheert. Odoo is daarmee sneller en flexibeler te implementeren in organisaties dan andere ERP-systemen. Verschillende apps kun je onafhankelijk van elkaar implementeren. Zo kun je bijvoorbeeld alleen starten met e-commerce, later CRM en aankoopbeheer er aan toevoegen en daarna facturatie en boekhouding. Je kunt echt in stapjes werken en het systeem steeds verder opbouwen.”

Altijd mee met de laatste ontwikkelingen

Het e-commerceluik is onderdeel van de visie en filosofie van Odoo. “Ieder jaar zijn er nieuwe features in e-commerce, ook daarin blijft Odoo investeren vanuit het basispakket zelf”, legt Sofie uit. “Je bent dus altijd mee met de laatste ontwikkelingen. Verder wordt er veel geïnvesteerd in features die het contentmanagement nog gemakkelijker maken. Dat betekent dat je als eindgebruiker ook veel zelf kunt doen; je hebt tal van templates waarvan je kunt vertrekken. In de meest recente Odoo versie (16), die in oktober 2022 is gelanceerd, is het omnichannel verhaal nog verder doorgetrokken. Zo kan een klant voortaan een couponcode zowel gebruiken bij de kassa in de winkel (offline) als in de webshop (online). Het is dus absoluut een omnichannel totaalsysteem.”

Brede scope

Uniek aan Odoo is verder dat het niet enkel gericht is op pure sales, vindt Sofie. “Het platform is zeer sterk in operationele uitvoering. Aan dat (warehousing)aspect wordt nog te weinig aandacht besteed in andere e-commerce oplossingen, terwijl het heel belangrijk is om tijdig te leveren, inzicht te houden in aankopen, enz. Ook dat wordt allemaal georganiseerd en gestructureerd in Odoo. Daarmee onderscheidt het platform zich van onder meer een Shopify of Magento die meer op sales gericht zijn. Ook aftersales, klantenbeheer en een helpdesk zijn zaken die ieder e-commercebedrijf nodig heeft, en die in Odoo aanwezig zijn. Kortom, het systeem biedt alles wat een bedrijf nodig heeft en brengt organisatie en structuur in één geïntegreerde oplossing.”

Odoo Gold Partner

Callista is sinds 2019 Odoo Gold Partner in België. “We zijn dus een voorkeurspartner van Odoo en zijn ook alleen maar met Odoo bezig. Ons streven is om die positie op termijn ook in Nederland en Bulgarije te behalen”, zegt Sofie die de ambitie heeft om binnenkort een kantoor in Breda te openen. “We zijn heel sterk in het inrichten van het pakket en het steeds verder verfijnen voor onze klanten, al dan niet in combinatie met partners voor specifieke zaken zoals marketing, copywriting, enz.” De projecten waaraan Callista werkt, variëren van het implementeren van een volledige standaard opzet voor een kleine speler tot grote projecten voor organisaties met wel 200 gebruikers. “Onze klanten profiteren van onze transparante manier van werken, brede kennis in softwareontwikkeling en ons team van ervaren ontwikkelaars en analisten.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*