B2B: klaar voor de volgende stap?

PDC0219

 

B2B bedrijven die de volgende stap willen zetten, zijn bij Polaris Digital Commerce aan het juiste adres. Polaris DC is dé business partner bij het realiseren van een succesvolle zaak online én offline met de focus op twee e-commerce platformen met specifieke B2B functionaliteiten: Handshake en Shopware.

Wij leveren IT oplossingen aan KMO’s, zowel B2C als B2B, gaande van webshops, kassasystemen, ERP en boekhoudpakketten, zegt Sven Smets van Polaris Digital Commerce. “Grotendeels werken wij voor ondernemingen met zowel een online als offline verkoopkanaal en waarbij ook de combinatie tussen B2B als B2C wordt gemaakt. Vanuit onze Exact achtergrond weten we wat er speelt in B2B en waar behoefte aan is. Op e-commerce vlak is er in B2B nog geen 100% sluitend antwoord op alle vragen en eigenheden.”

Handshake
Polaris DC is reeds jaren gespecialiseerd in maatwerk op het Lightspeed platform, dit zowel in B2C als B2B. “Lightspeed kunnen we rekken tot aan de grenzen van het mogelijke om tot op zekere hoogte B2B e-commerce mee te kunnen invullen, maar het loopt snel vast,” meent Sven. “Met Handshake kunnen we wel meer B2B functionaliteiten aanreiken, maar ook deze oplossing dekt nog altijd maar een gedeelte van de problematiek af. We zijn in West-Europa een van de weinige partners van Handshake en hebben al verschillende interessante usecases gebouwd. Een producent van herenarmbandjes bijvoorbeeld gebruikt het platform om de orderintake te stroomlijnen. Voorheen werden de bestellingen van alle 1.400 (!) verkooppunten en groothandels per mail afgehandeld. Via Handshake verloopt die intake nu veel efficiënter. Het is in feite een bestelplatform zonder toeters en bellen.”

Shopware
Met Handshake alleen kan Polaris DC geen sluitend antwoord bieden op de vraagstukken van B2B e-commerce. “Dat is de reden dat we nu de eerste stappen zetten met Shopware,” zegt Sven. “We zijn een traditioneel Exact Online en Lightspeed bedrijf, waarbij we vasttreden  op bepaalde B2B problematieken die ook met Handshake niet zijn op te lossen. Met Shopware bieden we een volwaardig aanbod vanaf de tweede helft van dit jaar om de meest concrete usecases te kunnen invullen, zeker in het middensegment van de markt. Voor alle usecases die met Magento ingevuld en opgelost kunnen worden, bieden we met Shopware een betaalbaar alternatief. De eerste klanten hebben zich intussen al gemeld. Vanaf 1 augustus gaan we daar mee live.”

Beste van twee werelden
Voor B2B bedrijven die de volgende stap willen maken, is Shopware volgens Sven dé oplossing. “Het platform zorgt ervoor dat je meerdere shops met andere prijzen voor hetzelfde artikel vanuit één systeem kunt orkestreren, bijvoorbeeld ook een assortiment in outlet. Shopware kan perfect omgaan met de verschillende voorraden in verschillende magazijnen. Ook kunnen er regels ingesteld worden, bijvoorbeeld dat een bepaalde klant enkel aangeleverd krijgt vanuit een bepaald magazijn, dicht in de buurt. Er bestaan bovendien best wat integraties met de gekende ERP systemen. In dat laatste geval verenigt een B2B bedrijf het beste van twee werelden: een sterk ERP systeem met een e-commerce platform dat heel flexibel is.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*