Betrouwbare en betaalbare e-commerce oplossingen

Als je serieus e-commerce wilt bedrijven, ben je niet geholpen met de vele gratis oplossingen die tegenwoordig voor het oprapen liggen. Vaak leidt het tot een batterij aan third party plug-ins die vervolgens ook nog eens met elkaar conflicteren. Als je dan bekijkt welke (tijds)investering het heeft gekost, ben je vaak duurder uit dan dat je gebruikmaakt van een bewezen (standaard) oplossing. Aan het woord is Jeroen Verhoeven van Treshold. Met meer dan 25 jaar ervaring bouwen ze voor het MKB betrouwbare en betaalbare e-commerce oplossingen in Shopware.

Standaard software, daar geloven we in, begint Verhoeven. “Bij standaard oplossingen krijg je ‘veel voor weinig geld’. Het nadeel is wel dat het nooit een 100% oplossing biedt. Aangezien we als Treshold dat wél nastreven, is het voor ons de kunst om ervoor te zorgen dat we voor dat gedeelte maatwerk realiseren, maar wel op een manier die betaalbaar is. Daarvoor vertrouwen we al geruime tijd op Shopware, een product met een geringe startprijs vanaf 2.500 euro voor een licentie en 700 euro per jaar aan licentie- en supportfee. Shopware bestaat al sinds 2000 en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. Het is standaard software, maar dankzij een uitgebreid partnernetwerk kunnen we heel gemakkelijk aanvullende functionaliteiten toevoegen of aanpassen.”

Koppelingen

Met Shopware kunnen we in principe alles realiseren wat de klanten ons vragen, zegt Verhoeven. “In veel gevallen laten we klanten eerst kennismaken met de software via een standaard demo-omgeving. Eenmaal ‘verkocht’ starten we met het design oftewel het implementeren van de huisstijl in de oplossing. Om ervoor te zorgen dat producten op een eenvoudige manier in de e-commerce oplossing opgenomen worden, koppelen we veelal met een ERP-systeem. Vrijwel al onze klanten maken gebruik van ERP. Aangezien een ERP geen marketingprocessen ondersteunt maken we een script om alle aanvullende informatie van artikelen in één beweging naar de backend van de e-commerce oplossing te ‘sluizen’. Het vullen van die content is vervolgens een taak van de klant.” Verhoeven maakt een treffende vergelijking met de automotive en zegt: “Wij leveren als het ware een mooie auto, maar je moet er zelf in rijden. Met andere woorden: wij leren hoe je met het systeem moet omgaan, een stukje uitleg en training is onderdeel van de deal, maar uiteindelijk moet je het zelf gaan doen.”

Advies

Groot voordeel van Shopware is volgens Verhoeven dat het zeer eenvoudig kan koppelen met andere software, zoals een ERP maar ook met boekhoudsoftware bijvoorbeeld. “Tegenwoordig heeft elk softwarepakket wel een API. Mocht dat onverwacht toch niet het geval zijn, krijgen wij op de een of andere manier het altijd wel voor elkaar om de juiste informatie eruit te trekken”, lacht Verhoeven. “Sowieso staan we onze klanten graag bij met raad en daad. In de ruim 25 jaar die we nu actief zijn, hebben we veel kennis en ervaring opgebouwd. We denken graag mee in oplossingen en schromen niet om functionaliteiten die we voor een bepaalde klant specifiek hebben ontwikkeld ook aan te dragen bij andere klanten, zonder uiteraard de concurrentiepositie nadelig te beïnvloeden. Op die manier zijn we opnieuw in staat om de kosten laag te houden.”

Korte lijnen, een pragmatische aanpak, een hoge servicegraad en kwaliteit van werk, dat is waar Treshold voor staat. Al 25 jaar lang. “Die combinatie leidt tot tevreden en succesvolle klanten”, zegt Verhoeven tot besluit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*