De voordelen van het centraliseren van productdata

Een PIM-systeem is voor B2B-organisaties onmisbaar om producten snel en veilig te kunnen beheren en van daaruit te ontsluiten naar de verschillende kanalen: webshop, online marktplaatsen en kassasystemen, maar ook naar databronnen zoals GS1, enz. Raoul Straathof, Commercial manager & PIM adviseur bij Katana, bespreekt aan de hand van een viertal stellingen de voordelen van het centraliseren van productdata.

Beheer je productdata in een centraal systeem in meerdere talen en voor meerdere kanalen

Katana PIM is een multilingual platform waarbij je gemakkelijk de content in meerdere talen kan beheren en toevoegen. Het werken met attribuut groepen in Katana PIM geeft de gebruikers de mogelijkheid om in een oogopslag te zien welke data hij nog moet aanvullen voor welke kanaal, aangezien alle kanalen andere eisen stellen aan de content die je moet aanleveren.

Versnel je time-to-market met slimme functionaliteiten om je data efficiënter te beheren

Binnen Katana PIM kan je met de verschillende functionaliteiten zoals de attribuut groepen, workflows en imports snel nieuwe producten opvoeren, verrijken en de data distribueren naar de verschillende online verkoopkanalen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je data mist of handmatige fouten maakt. Hiermee krijg je sneller je artikelen online met minder foute data, wat weer leidt tot geen merk-afbreuk en minder retouren.

Centraliseer je aangeleverde productdata van leveranciers gemakkelijk met een intelligente import module met automatische feedmapping

Veel van onze huidige klanten krijgen verschillende type bestanden met basis productdata zoals, EAN, SKU, Titel en wellicht wat technische specificaties. Katana PIM ondersteunt met de importmodule en de automatische feedmappings om de verschillende bestanden snel te importeren. Ook kan je deze bestanden opslaan als vaste templates, waardoor je de volgende keer dat je dit type bestand wil importeren je enkel de template hoeft aan te geven en het systeem doet de rest. Dit is ook iets wat je kan automatiseren vanuit een Feed of vanaf een FTP, waardoor je kan kiezen om elke 24 uur een bestand met nieuwe updates automatisch te importeren.

Optimaliseer je interne werkprocessen met volledig configurabele workflows

Volledige controle hebben over welke data je van je producten wanneer wilt aanvullen kan met de volledig configurabele workflows in Katana PIM. Je kunt aangeven welke stappen het verrijkingsproces moet doorlopen en kunt ook verschillende collega’s/afdelingen verantwoordelijk maken voor deze stappen in de content. Dus collega A is verantwoordelijk voor de omschrijvingen en SEO-teksten. Wanneer hij klaar is, kan het naar collega B die de afbeeldingen moet gaan toevoegen enz.

Katana PIM is een schaalbaar en flexibele SaaS-oplossing die met de gebruiker meegroeit. Door de volledig configurabele opzet is het systeem eenvoudig op elk type bedrijf toepasbaar, zonder ingewikkelde en lange integraties. Katana PIM kenmerkt zich juist als een systeem dat je eenvoudig integreert binnen je huidige IT-landschap en direct waarde toevoegt voor jouw collega’s. De functionaliteiten zijn volledig meertalig en ingericht op het managen van je producten over verschillende kanalen, zoals webshops, B2B portals en marketplaces. Nieuwe data importeren vanuit verschillende bestanden kan in slechts enkele seconden dankzij geautomatiseerde import feedmappings. Hierdoor heb je al je leveranciersdata, vertalingen en updates opgenomen in je PIM en versnel je je time-to-market, zonder handmatige fouten en dus merkafbreuk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*