E-commerce, PIM én ERP in 1 totaaloplossing

Netsuite bekleedt een speciale positie in de wereld van B2B e-commerce. Met de implementatie van SuiteCommerce ontstaat een oplossing met een ERP, PIM en e-commerceluik in één geïntegreerd geheel. Het leidt volgens Menno Verbon van Logitail allesbehalve tot een starre omgeving. “Dankzij de vele building blocks is de totaaloplossing ook nog eens extreem customiseerbaar.”

Als preferred Netsuite commerce agency partner houdt Logitail zich vooral bezig met de digitale transformatie van B2B organisaties. Zonder een omnichannel strategie is er geen toekomstperspectief. “Ook de B2B klant gaat steeds meer over op online en wil op elk kanaal een vergelijkbare experience beleven,” vervolgt Verbon. “Netsuite is hiervoor uitermate geschikt. Het is een soort LEGO-doos waarmee je vanuit één backoffice heel veel kanalen kunt aansturen: B2B en B2C, maar ook marketplaces en specifieke kanalen zoals Amazon Business.”

100% SaaS oplossing

De meeste ERP systemen zijn niet gemaakt om aan e-commerce te doen, weet Verbon. “Netsuite ERP is dat wel. Alle e-commerce specifieke velden zijn standaard aanwezig in de ERP. Denk hierbij aan uitgebreide artikelomschrijvingen, foto’s, SEO-velden,… Mocht dit niet voldoende zijn dan kun je onbeperkt velden aanmaken op de artikelkaart voor extra informatie, die je al dan niet zichtbaar kunt maken op SuiteCommerce. Het voordeel dat NetSuite naadloos integreert met SuiteCommerce maakt dat we eigenlijk geen integraties meer moeten bouwen. Je hoeft niet meer in te loggen op verschillende platformen om aan beheer te kunnen doen, maar kunt alles vanuit één backend oplossing regelen. Netsuite is net als SuiteCommerce een 100% SaaS oplossing, staat in de cloud en is wat dat betreft vergelijkbaar aan Office365. De gebruiker wordt op alle manieren ontzorgd en kan via meerdere merken, kanalen, talen en valuta’s verkopen vanuit dezelfde oplossing. Een ‘best of breed oplossing’ dekt misschien in enkele gevallen net wat meer noden af, daar gaan we eerlijk in zijn maar in meer dan 80% van de gevallen volstaat absoluut een all-in-one oplossing zoals wij deze met Netsuite en SuiteCommerce aanbieden.”

360 graden klantbeeld

De kracht van Netsuite zit hem volgens Verbon in een 100% 360 graden klantbeeld. “Alle interactie met de klant verloopt via dezelfde backend. Of het nu gaat om orders via de mail, via het web, per telefoon of via een marketplace, het is in één oogopslag zichtbaar. Daarnaast is het platform extreem flexibel en schaalbaar. Het is een product van Oracle, een bedrijf genoteerd in de Magic Quadrant van Gartner. Buiten Europa is het een zeer gekend bedrijf, in Europa timmeren we nu heel hard aan de weg om de bekendheid te vergroten. We hebben hoge verwachtingen van de totaaloplossing, zeker ook in de Benelux. Het product wordt bovendien continu bijgewerkt en geüpdatet. Daarnaast is er een enorme bibliotheek aan aanvullende applicaties die standaard koppelen met Netsuite en je via de appstore SuitApps kunt downloaden. Wil je aan BI gaan doen, dan installeer je gewoon even de app. Het is niet te vergelijken met een on-premises oplossing en werkt vele malen makkelijker en gebruiksvriendelijker.”

SuiteCommerce is een oplossing die je alleen kan gebruiken in combinatie met Netsuite ERP, resumeert Verbon. “Hij adviseert B2B bedrijven die aan de vooravond staan van een digitale transformatie eens goed te overwegen of het huidige ERP nog wel geschikt is voor alle toekomstige uitdagingen. Neem zeker een totaaloplossing eens in overweging. Heel wat klanten in Europa vertrouwen al op Netsuite en SuiteCommerce. Ons klantenportefeuille is dan ook redelijk gediversifieerd. Niet onbelangrijk tot slot is dat in Netsuite een PIM systeem zit ingebakken. En als bedrijven zelf al een e-commerce oplossing hebben draaien, kunnen we die vanzelfsprekend ook koppelen. Het een sluit het ander niet uit.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*