E-commerce, PIM en ERP vanuit één platform

Netsuite bekleedt een speciale positie in de wereld van ERP-systemen. Met de implementatie van SuiteCommerce ontstaat een oplossing met een ERP, PIM en e-commerceomgeving in één geïntegreerd platform. Als preferred Netsuite commerce agency partner presenteert Logitail op de Webwinkel Vakdagen 2023 alle ins en outs van deze native cloud oplossing die volgens eigen zeggen “mijlenver voor staat op andere pakketten”.

Netsuite is ontwikkeld vanuit de cloud first gedachte en is ondertussen alweer ruim 15 jaar op de markt. “Het is een soort LEGO-doos waarmee je vanuit één backoffice heel veel kanalen kunt aansturen: B2B en B2C, maar ook marketplaces en specifieke kanalen zoals Amazon Business”, begint Menno Verbon van Logitail. “En dankzij de vele building blocks is de totaaloplossing ook nog eens extreem te customizen. Dat maakt dat we de oplossing perfect kunnen afstemmen op de individuele wensen van elke klant, wat resulteert in een best for project oplossing.”

Unieke propositie

De meeste ERP systemen zijn volgens Verbon niet gemaakt om aan e-commerce te doen, Netsuite ERP is dat wel. “Door nieuwe tabbladen aan te maken kunnen heel eenvoudig foto’s worden toegevoegd aan een product. Ook kun je onbeperkt velden aanmaken op de artikelkaart voor extra informatie, die je al dan niet zichtbaar kunt maken op SuiteCommerce.” Overigens is het volgens Verbon niet noodzakelijk om gebruik te maken van de SuiteCommerce e-commerce oplossing. “We koppelen net zo makkelijk andere e-commerceplatformen aan Netsuite, zoals Shopify of Lightspeed of Magento. Die worden dan volledig geïntegreerd, zodat voorraadstatus, artikelinformatie, prijzen, enz. automatisch worden gesynchroniseerd. Alle masterdata wordt binnen Netsuite beheerd. En bedrijven met meerdere webshops kunnen heel gemakkelijk in Netsuite aangeven welke artikelen op welk platform zichtbaar moeten zijn. Dat alles geeft het platform toch een vrij unieke propositie”, vindt Verbon.

Royale standaarduitrusting

Maar er is meer. “Een heel sterk punt is verder de multi-currency en multi-company functionaliteit”, vervolgt Verbon. “Het is in de kern van de software ingebouwd. Je hoeft een artikel of klant maar één keer aan te maken om in te zetten op velerlei divisies. Alles wordt geregeld vanuit één oplossing, ongeacht het aantal webshops, vestigingen of online marktplaatsen die je aanstuurt, al dan niet in meerdere landen, talen en valuta. Als je ERP daar niet op is voorzien, moet je dat allemaal apart koppelen en integreren. Met Netsuite behoort dat tot het verleden. We snijden er als het ware een laag tussenuit. Niet onbelangrijk tot slot is dat in Netsuite een PIM systeem zit ingebakken. De software is zoals gezegd modulair opgebouwd en met de verschillende modules kunnen we een allesomvattende en geïntegreerde oplossing inrichten voor het MKB.” Verder behoren ook marketing automation tools voor het opstellen van emailcampagnes of retargetting campagnes tot de ‘standaarduitrusting’ van Netsuite.

Logitail heeft een groot aantal referenties van bedrijven in de dienstensector, groothandels en logistieke bedrijven. Het gros zit in de Benelux, maar ook buiten Europa timmert Logitail hard aan de weg, met name vanwege de perfecte e-commercefunctionaliteiten van Netsuite. “We zijn als een van de weinige partners EMEA gecertificeerd en bedienen vanuit België ook klanten in Australië, Amerika en het hoge noorden. En dat gaat perfect op afstand.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*