Maatwerk voor kleinere KMO

 

Vanmarcke foto

Johan Vanmarcke van het gelijknamige bedrijf Vanmarcke Software pleit voor aangepaste software voor KMO’s. Hij is van mening dat een bedrijf beter kan presteren als de software op maat is geschreven eerder dan zuiver standaard pakketten. Ja, ook de kleinere KMO is daarmee gebaat. Vanmarcke legt uit waarom.

Al meer dan 33 jaar bouwt Vanmarcke Software programmatuur op maat voor de KMO, zeker in het kleinere segment, de zogenaamde middenstandszaken. “We staan sterk open voor maatwerk,” zegt Vanmarcke. “Alhoewel bestaande softwarepakketten best wat mogelijkheden bieden, zijn er toch vaak functies die niet in deze programmatuur zijn voorzien. Goed gebalanceerde software stelt een retailer in staat om tijd te winnen, de productiviteit te verhogen en finaal de software investering sneller terug te winnen.”

Omnisoft en de e-shop

Johan Vanmarcke adviseert dat een ERP-systeem de basis moet zijn om een e-commerce platform te voeden. “We hebben een basis softwarepakket ontwikkeld – Omnisoft – van waaruit we starten. Dit pakket hangt niet vast aan één sector of één type domein. Van hieruit gaan we aan de hand van de behoefteanalyse het pakket op maat van de klant aanvullen. Het platform is gebaseerd op een database waarbij de toegang wordt gecontroleerd door API’s en bevindt zich voor 90 procent in de cloud. Deze manier van werken garandeert een flexibele toegang tot data en de applicaties. Zo kunnen we het systeem koppelen met de voorraadbeheer, orderbeheer (zowel naar klanten als bestelling naar leverancier), alsmede met het eigen boekhoudpakket. We zijn aangesloten bij Forum for the Future, dat wil zeggen dat ons systeem compatibel is met ruim dertig andere boekhoudpakketten en dertig betaalsystemen, waaronder die van Worldline, Paypal, Isabel en Ogone. De connectie met Open Peppol staat bovendien in de steigers. Ook is een koppeling mogelijk met Office365.”

Sjabloon voor e-commerce

De programmatuur van Vanmarcke Software is volledig responsive. “Via hetzelfde scherm zijn zowel de ERP-data als het CRM-systeem te benaderen,” zegt Vanmarcke. “Een recente ontwikkeling is het standaard frame, een sjabloon voor e-commerce. In dertig minuten tijd lopen we door een aantal parameters en kan een e-commerce systeem worden opgezet. We hebben voorzien in speciale thema’s voor bijvoorbeeld kleding, schoenenzaken en voeding. Die laatste categorie heeft nu eenmaal andere noden en vraagt extra info, zoals de bijbehorende allergenen en voedingscomponenten. Ook de modules voor het afhandelen van de bestelling tot aan de verzending is opgenomen in ons e-commerce systeem. Zo hebben we een connector met DHL zodanig dat ook berekend kan worden wat de transportprijs is om het volume / gewicht bij de klant te krijgen.”

Interface

Voor de KMO kunnen we een compleet pakket aanbieden, zowel qua front- als backend, concludeert Vanmarcke. “Zelfs een B2B partij die beperkte productie doet, kan met onze programmatuur uit de voeten. Onze laatste ontwikkeling betreft een interface voor het opvragen van real-time verkoops- en rendementsstatistieken. Men kan straks de omzet per dag, per week of zelfs per kassa inzien. Alle data is plaats-onafhankelijk te raadplegen. De database en API’s zijn meer dan compleet, juist dat maakt ons platform heel sterk. Kiezen voor Vanmarcke Software is genieten van de jongste technieken met garantie voor continuïteit,” zegt Johan Vanmarcke tot besluit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*