Shopware 6: Meer flexibiliteit en minder complexiteit

Bedrijven moeten flexibel zijn als ze op de lange termijn relevant willen blijven. Ze moeten eenvoudig kunnen anticiperen op nieuwe trends, technologieën en veranderingen in de markt, maar bovenal voldoen aan de veranderende winkelvoorkeuren van klanten. Shopware heeft zich bewezen als een zeer stabiele, betrouwbare en krachtige e-commerce oplossing.  Met zijn API-first benadering geeft Shopware 6 retailers de vrijheid om hun groeipotentieel snel en gemakkelijk te realiseren. Met meer flexibiliteit en minder complexiteit. 

Bij het selecteren van een e-commerceplatform zal je niet alleen rekening moeten houden met wat het platform vandaag kan, maar ook met eventuele evoluties in de toekomst. Aan het woord is Wiljo Krechting van Shopware. “Met de API-first benadering is Shopware 6 ontworpen voor de klantbelevingen van vandaag en de ervaringen die zich in de toekomst kunnen voordoen.” Shopware is een toonaangevend e-commercesysteem en wordt gebruikt door vele toonaangevende Europese merken, retailers en fabrikanten in zowel B2C als B2B. “Vanuit ons hoofdkantoor in Schöppingen (Duitsland) vertrouwen onze 200 medewerkers op een wereldwijd netwerk van 1.200 verkoop-, technologie- en oplossingspartners. Een community met honderdduizenden leden geeft klanten toegang tot meer dan 3.500 extensies en gecertificeerde professionele ondersteuning.”

Brede basis

Shopware 6 biedt een brede basis waar zowel kleine retailers als zakelijke verkopers succesvol mee kunnen zijn en blijven. Eenvoudig, flexibel, ultramodern en open source. Het is een duurzame oplossing die de tand des tijds kan doorstaan, gebaseerd op standaard technologieën: Symfony voor het standaardraamwerk, Vue.js voor de administratie, Twig voor de sjabloon-engine en Bootstrap als het CSS-framework. Shopware 6 volgt consequent de API-first benadering en biedt de nodige flexibiliteit voor de retail; onafhankelijk van plaats, tijd en device. Met behulp van API’s kunnen afzonderlijke componenten, zoals de storefront / administratie, of zelfs oplossingen van derden zoals ERP, PIM of CRM worden gekoppeld binnen één gecentraliseerd en geïntegreerd systeem. Dit betekent dat elke retailer dezelfde mogelijkheid heeft om snel op marktveranderingen te reageren en boeiende klantervaringen te creëren. Het overkoepelende doel: jouw als merk, retailer of fabrikant meer aanwezig maken in het dagelijks leven van mensen en zo nieuw groeipotentieel ontketenen.”

Shopping Experiences

Voor internationalisering heeft Shopware nieuwe concepten ontwikkeld voor vertalingen, de afhandeling van bruto- en nettoprijzen, evenals prijzen per valuta. Het nieuwe concept Verkoopkanalen biedt een nieuw perspectief op extra kanalen zoals eBay, Amazon, Instagram, enz. Shopping Experiences is een voortzetting van de functie Shopping Worlds van Shopware 5, maar met verbeteringen op het gebied van bruikbaarheid en ontwerpmogelijkheden. “Vrijwel elke inhoudspagina van de online shop kan worden aangepast, en dat geldt voor alle verkoopkanalen,” zegt Krechting. “Voor de retailer verloopt het creëren van Shopping-ervaringen uitermate intuïtief en vereist het geen ontwerpaffiniteit of voorafgaande technische kennis. Datzelfde geldt voor de nieuwe Rule Builder, waarin retailers de vrijheid hebben om Shopware aan hun eigen bedrijfsmodel aan te passen zonder enige programmeerinspanning. Volgens het ‘configuratie via codering’-principe, kan je eenvoudig ‘dynamische groepen’ creëren (bijvoorbeeld een groep van alle klanten ouder dan 18 jaar), klanten speciale prijzen of een speciale inhoud geven of bestellingen / betalingen / zendingen voor ene groep beperken. Met de nieuwe Rule Builder kan Shopware 6 voldoen aan vereisten waarvoor in het verleden een aangepaste extensie nodig was.”

Migratie-assistent 

Voor welk type retailer is Shopware 6 geschikt? “Eigenlijk elke retailer,” benadrukt Krechting. “En we maken de overstap ook eenvoudig. Of een retailer nu migreert van Shopware 5 of een ander platform, we hebben een Migratie-assistent ontwikkeld die de retailer stap voor stap door het proces van overschakelen naar Shopware 6 leidt. Dat wil overigens niet zeggen dat we nu stoppen met Shopware 5. Shopware 5 is een zeer stabiele, betrouwbare en krachtige e-commerce oplossing. De komende jaren bieden we langdurige ondersteuning voor Shopware, die releases en beveiligingsupdates omvat. Naast het reguliere onderhoud en verbeteringen, zullen we blijven reageren op feedback van de community en nieuwe functies in het product opnemen.” 

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van Shopware 6? Contacteer een van de Shopware-partners, zoals Polaris DC in België en bekijk hoe het platform jouw bedrijf kan laten groeien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*