Van hobby tot een succesvol merk

Wat bijna vijftien jaar geleden begon als hobby is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol merk in lifestyle-, fashion en verzorgingsartikelen: Zusss. Behalve in de webshop, zijn de artikelen van Zusss ook te koop bij meer dan 400 verkooppunten in Nederland en België, en via een shop-in-shop gevestigd in filialen van het woonwarenhuis Loods 5. Voor het managen van de dagelijkse processen vertrouwt het ‘familiebedrijf’ al bijna 10 jaar op de software van Exact, die met het bedrijf meegroeit.

Op 15 april 2023 bestaat Zusss precies 15 jaar. “De zussen zijn destijds begonnen met het ontwerpen van kussens”, weet Sanne Schouten, die al vele jaren verantwoordelijk is voor de financiële administratie bij Zusss. Tijdens een expositie op een beurs bleken de kussens in de smaak te vallen bij het grote publiek. Het smaakte naar meer, want sindsdien is het aanbod gestaag gegroeid. En nog steeds komen er artikelgroepen bij, uiteraard allemaal volgens hetzelfde recept met duurzamere materialen en de ‘handtekening’ van beide zussen. Kleding, tassen, schoenen, bad & bed, koken & tafelen, baby, feest & bureau, artikelen voor in huis of in de tuin, Zusss heeft het allemaal. 

Exact voor Handel

Tot zo’n tien jaar geleden werkte Zusss nog vooral met verschillende Excel-bestanden voor het managen van de financiële processen. “Dat was op een gegeven moment niet meer te doen”, weet Schouten. “Als je wil groeien kun je niet meer alles in Excel of op papier managen.” Met het oog op de verdere ontwikkeling en groei van het bedrijf, is besloten om te investeren in een bronsysteem voor klantgegevens en voorraad/artikelinformatie. Dat is Exact voor Handel geworden. “Vooral vanwege het gebruiksgemak en het laagdrempelige karakter. Het gaf Zusss direct meer overzicht, omdat alle informatie voortaan centraal werd opgeslagen. In de beginjaren maakten we overigens gebruik van slechts een deel van de functionaliteiten van Exact, enkel de boekhouding, inkoop- en verkoopfacturen verliepen via de software.”

Hart van het bedrijf

Met de verdere groei en professionalisering van het bedrijf, werden ook de mogelijkheden binnen het pakket van Exact verder verkend. “We zijn gaan kijken welke functionaliteiten ons nog meer zouden kunnen ondersteunen in onze groei”, vervolgt Schouten. “Behalve het integreren van de voorraad, hebben we ook de inkoopmodule ‘omarmd’, leveranciers toegevoegd, koppelingen met de Magento webshops gelegd, koppelingen met het WMS bij onze logistieke partij die sinds drie jaar het logistieke gedeelte volledig uit handen neemt, enz. Al deze rechtstreekse koppelingen besparen ons heel veel tijd en dubbel werk. Exact vormt dus ons bronsysteem met alle artikelinformatie, voorraadinformatie en klantinfo. Het is voor ons een hele belangrijke tool, in feite het hart van ons bedrijf.” 

Over de grenzen

Sinds de eerste kennismaking met Exact in 2013 is Zusss gegroeid van 10 naar 45 FTE, om nog maar te zwijgen over de jaarlijkse stijging in het aantal orders. “De software groeit gewoon met ons mee”, zegt Schouten. “We zijn bovendien heel tevreden over het gebruiksgemak. Het is geen ingewikkelde materie, het werkt heel prettig.” Zusss staat aan de vooravond van een verdere expansie naar Duitsland. “We zijn nu aan het bekijken of we alleen met Exact die stappen kunnen zetten, of dat we misschien ook moeten koppelen met een PIM. Daarnaast willen we met bijvoorbeeld een PowerBI koppeling nog meer informatie uit Exact kunnen halen. Kortom, we zitten ook op dit gebied niet stil.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*