Vanuit ERP naar e-commerce

TIT0319

Veel B2B bedrijven zijn inmiddels tot besef gekomen dat een e-commerce omgeving anno 2019 een onmisbaar medium is. Maar daadwerkelijk de stap zetten, is voor velen een enorme uitdaging. Tinx-IT effent dat pad en bouwt standaard koppelingen om de bestaande ERP omgeving, zoals Microsoft Dynamics 365 Business Central (voorheen Microsoft Dynamics NAV), direct te koppelen aan een Magento, WooCommerce, Shopify e-commerce platform of marktplaatsen als Amazon en Bol.com. Zo kunnen ook B2B bedrijven snel starten met e-commerce.

24/7 bestellen, orders inschieten, enz. De voordelen van een e-commerce platform voor B2B bedrijven zijn intussen wel gekend. Toch staat B2C volgens Erica Hoekerd, CTO van Tinx-IT, mijlen verder. “Ondanks dat het besef er is, weten veel B2B bedrijven niet goed hoe ze invulling moeten geven aan een e-commerce project, laat staan waar ze moeten starten. Vaak wordt een e-commerce integratie vanuit marketing gestuurd, terwijl het juist vanuit IT moet komen. Als e-commerce en integratiespecialist nemen wij B2B bedrijven bij de hand om snel maar vakkundig een e-commerce project te starten.”

E-commerce connectors
Tinx-IT gaat uit van de filosofie dat er altijd een standaard oplossing voor de koppeling van ERP met e-commerce beschikbaar is. “Wij ontwikkelen add-ons ofwel e-commerce connectors voor Microsoft Dynamics 365 Business Central om vanuit het ERP systeem te koppelen met een e-commerce platform, zoals Magento, WooCommerce en sinds kort ook Shopify. Dit jaar lanceren we koppelingen voor nog meer platformen. In alle trajecten begeleiden we bedrijven van A tot Z, bepalen de requirements, geven advies om zo gezamenlijk tot een mooie oplossing te komen. We richten ons specifiek op Microsoft Dynamics 365 Business Central omdat het een veel voorkomende ERP oplossing is. Wereldwijd werken er honderdduizenden bedrijven met deze systemen. Overigens ondersteunen onze e-commerce connectors verschillende versies van de ERP systemen, wat betekent dat we zelfs versies vanaf Navision 2009 tot en met 2018 kunnen koppelen. Daarnaast hebben we een connector ontwikkeld om rechtstreeks met Amazon te integreren.”

Voor alle branches
De doelgroep voor Tinx-IT is zeer breed. “We kunnen elk type branchescenario met onze connectors bedienen. Afhankelijk van het implementatietraject kunnen we bedrijven al binnen vijf dagen ‘live’ zetten. Indien gewenst bouwen we ook specifieke functionaliteiten die we bijvoorbeeld aan het e-commerce platform toevoegen.” Erica geeft enkele voorbeelden van succesvolle trajecten. “Zo hebben we voor Jansen Foodservice in Doetinchem een functionaliteit in de ERP oplossing toegevoegd die mogelijk maakt om orders te splitsen. Fresh items dienen namelijk op een andere (snellere) manier verwerkt te worden. Die koppeling hebben wij gebouwd en geïmplementeerd, zodanig dat deze goederen automatisch een andere flow doorlopen, zonder extra inspanningen te hoeven doen. Voor een groothandel in parket en laminaat hebben we een koppeling verzorgd die het mogelijk maakt voor klanten om te bestellen in kleinere eenheden; per doos, pallet of stuks. En zo beschouwen we elk project als uniek, maar bedenken wel een oplossing met standaard functionaliteiten.”

Wij begrijpen waar de uitdagingen van onze klanten liggen, resumeert Erica. “Met onze oplossingen kunnen onze klanten maximale winst behalen vanuit ERP en e-commerce systemen. Om er zeker van te zijn dat de eindgebruikers het beste halen uit onze oplossingen, verzorgen we bovendien trainingen op locatie. Automatisering heeft namelijk alleen nut als het op de juiste manier ingezet wordt.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*