Verregaande integratie

Icorda

ICORDA is sinds 1992 actief als ICT integrator in diverse sectoren, waaronder de retail. “We zijn actief op het vlak van ICT infrastructuur, cloud diensten, ERP systemen en custom development ofwel software op maat,” zegt Van Maldeghem. “We richten ons tot KMO’s met tussen de 5 en 50 actieve systeemgebruikers.” Als het gaat om frontoffice systemen ziet Van Maldeghem overduidelijk een verschuiving naar cloud diensten. Echter zegt hij dat de ERP systemen die zij implementeren, zijnde backoffice, momenteel in 90 procent van de gevallen op een locale server draaien.”

Sneller en beter beslissingen nemen

Joris Van Maldeghem ziet dat vooral in e-commerce maar weinig partijen beslagen ten ijs komen als het gaat om het stroomlijnen van bedrijfsprocessen. “Ze werken vaak met verschillende systemen die niet met elkaar kunnen communiceren. Hier gaat heel veel tijd aan verloren. Bovendien heb je nooit een mooi totaaloverzicht om goed te kunnen sturen. Met een geïntegreerde ERP oplossing gaat de productiviteit omhoog en kunnen bestaande bedrijfsprocessen beter onder controle worden gehouden en aangestuurd. Tot slot stelt ERP software je in staat sneller en betere beslissingen te nemen.” Volgens Joris Van Maldeghem ligt de kracht van ICORDA effectief in het feit dat ze een volwaardige ERP oplossing kunnen bieden. “Vanuit het ERP systeem kan een aantal connectoren worden ingebouwd om hetzij bij ICORDA, hetzij bij een andere partij de webshop te kunnen laten bouwen en integreren. Zowel de frontend als backend kunnen dan optimaal met elkaar communiceren; het dubbel invoeren van gegevens is dan verleden tijd.”

Verantwoorde investering

Een onderlinge afstemming van de ICT infrastructuur werkt kostenbesparend en is tegelijk transparant. Een performant netwerk dat de uitwisseling van (kassa)data verzekert, is essentieel voor de bedrijfsvoering van elke (r)etailer. Dat zegt Joris Van Maldeghem van ICT integrator ICORDA. Hij vindt wel dat de investering in bijvoorbeeld een ERP systeem de return moet rechtvaardigen, maar die afweging kan volgens hem vooraf geanalyseerd worden.

Vrijblijvende quickscan

Om de behoefte te peilen voor een geïntegreerde totaaloplossing, biedt ICORDA een vrijblijvende quickscan als kennismaking voor ondernemers. “De pijnpunten liggen vaak in de gefragmenteerde pakketten. Men werkt met verschillende pakketten die niet op elkaar aansluiten. Ook zit er vaak verschil in de wijze waarop men online en offline werkt en beheert. Vaak zijn het afzonderlijke kanalen. Met een ERP systeem kunnen de verschillende manieren van verkoop allemaal op dezelfde wijze worden afgehandeld. Aan de hand van diverse vraagstellingen over de bedrijfsprocessen en analyses weten we snel of een ERP systeem interessant kan zijn voor een ondernemer,” zegt Joris Van Maldeghem. “Want, de investering in ERP moet zich wel in return rechtvaardigen. Overigens is het goed mogelijk dat bestaande systemen gewoon kunnen blijven bestaan of overgenomen door een add-on. Het einddoel is om een perfecte samenwerking tussen (eventueel) verschillende systemen te realiseren om uiteindelijk een optimale productiviteit te behalen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*