Wendbaar door digitalisering

De kleinhandel heeft meer dan ooit nood aan een trusted supplier die hen helpt de digitale transformatie te maken. Desk Solutions begon meer dan dertig jaar geleden als softwareontwikkelaar voor winkeliers en kent letterlijk alle uitdagingen waar een retailer voor staat. “Omnichannel wordt door onze software een evidentie. Wij maken retailers wendbaar zodat zij zich puur kunnen concentreren op de verkoop van hun producten over alle kanalen, ook online,” zegt Eddy Dobbelaere, CEO van Desk Solutions.

Al meer dan dertig jaar ontwikkelt Desk Solutions betrouwbare winkelsoftware voor retailers, kleinhandel en kleine winkelketens tot zo’n 50 kassasystemen. “Onze consultants hebben dus een jarenlange ervaring in retail en kennen de typische problematiek van deze sector,” vervolgt Dobbelaere. “De laatste jaren ligt de focus vooral op het integreren van omnichannel oplossingen, hetgeen wordt versneld door corona. Daarvoor hebben we twee zeer geschikte pakketten ontwikkeld: retailpack voor wie de eerste omnichannel-stappen gaat zetten en tailermate voor een volledig geïntegreerde aanpak.”

Online geïntegreerd in offline

Authentieke retailers met een omnichannel-focus kunnen wel degelijk het verschil maken ook ten opzichte van de grote online-reuzen, benadrukt Dobbelaere. “Het altijd maar gratis verzenden en gratis retouren aanbieden aan klanten, is geen houdbaar recept. Retailers moeten juist meer gebruikmaken van hun winkelpunten en lokale aanwezigheid in combinatie met een webshop in plaats van beide kanalen als gescheiden werelden te behandelen. Retailpack faciliteert deze optimale samenwerking tussen online en offline. Als een klant in de webshop iets bestelt, is de bestelling in de backoffice direct zichtbaar. Prijzen en voorraad worden in real-time gesynchroniseerd. De klant kan er vervolgens voor kiezen om de producten thuis te laten bezorgen of op te halen in de winkel. In dat laatste geval kan de retailer er nog een persoonlijke uitleg bij geven of zelfs aan up- of crossselling gaan doen. En voor de retouren kan je opnieuw gebruikmaken van de winkel. Een win-win.”

Robuust, maar wendbaar

Voor wie al wat meer bekend is met online, biedt Desk Solutions de oplossing tailermate. Dobbelaere: “Deze oplossing gaat nog veel verder qua integraties en backoffice-mogelijkheden en kan perfect gekoppeld worden aan een ERP-systeem, in ons geval SAP Business One. De kracht van dit ERP-systeem is dat we ook kleine(re) spelers robuuste software kunnen aanbieden die toch wendbaar is en afgestemd is op hun noden. Dankzij tailermate is er niet alleen een uitwisseling van data en communicatie tussen kassa en ERP, maar ook tussen bijvoorbeeld de hoofdvestiging en de diverse winkels. Zo kunnen winkelverantwoordelijken snel en gepast reageren in de competitieve en snel veranderende retailmarkt.”

Desk Solutions ondersteunt de retailer in zijn digitale transitie. “Met respect voor wie zij zijn en behoud van authenticiteit. We stellen ons vooral op als betrouwbare IT-partner en denken met hen mee,” vult Dobbelaere aan. “We maken een retailer vandaag zeer snel, bijna ad hoc, wendbaar met onze software die bovendien zeer intuïtief is, zodat ze het direct kunnen gebruiken zonder zware opleidingen. Binnen een paar uur is retailpack al operationeel en geschikt voor gebruik.” 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*