Automatisatie van business processen is de sleutel tot succes

Al meer dan twintig jaar is Cu.be Solutions gespecialiseerd in het automatiseren van business processen bij bedrijven. “We proberen manuele handelingen voor onze klanten tot een absoluut minimum te beperken”, zegt zaakvoerder Wim Godden. Hij merkt dat vooral in B2B nu een flinke inhaalslag wordt gemaakt.

Cu.be Solutions houdt zich bezig met het bouwen van ERP- en CRM-applicaties, e-commerceplatformen voor B2B en B2C, alsmede kiosken en interactieve terminals. “We zorgen ervoor dat processen die initieel in bijvoorbeeld Word en Excel worden bijgehouden volledig worden geautomatiseerd. Voor het e-commerceluik bouwen we doorgaans op de technologie van OroCommerce, een zeer geschikt platform met veel extra functionaliteiten voor B2B. Met de lancering van OroMarketplace op 29 april laatstleden, wordt ook het uitbouwen van een marktplaats daarmee veel eenvoudiger.”

Kiosks en interactieve terminals

Daarnaast is Cu.be Solutions zeer actief met het bouwen van kiosken voor algemene informatie in inkomhallen van bedrijven of informatiepunten van steden, alsook interactieve (betaal)terminals. Godden: “Eén van onze grootste klanten hiervoor is Collibree, producent van elektronische lockers voor festivals, treinstations, luchthavens en pretparken, maar die sinds de Corona-crisis ook voor retailers en groothandels volop oplossingen bieden. Met een pakjesautomaat is een winkel immers 24/7 beschikbaar voor ophaling of retournering.”

Cu.be bouwt bij dit soort kiosk-oplossingen zowel de integratie met alle hardware, zoals authenticatiesystemen en betalingssystemen, als ook het volledige management-platform en de integratie met ERP-, CRM-, e-commerce- en backend-systemen, om zo alle stappen in het verkoop- en leverproces volledig te automatiseren.

Business Process Automation

Daar ligt tevens de kernactiviteit van het bedrijf : het automatiseren van businessprocessen. Een goed voorbeeld is de ontwikkeling voor LCL Belgium, Belgisch marktleider in datacenters en inmiddels hét knooppunt voor connectiviteit in ons land. LCL is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in heel wat verschillende sectoren, van kleine en middelgrote bedrijven tot overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren.

Cu.be bouwde voor LCL een allesomvattend systeem, met een CRM, ERP-systeem met contractbeheer, facturatie en koppeling met bestaande platformen. “Het opzet was om de groei in het personeelsbestand van LCL een lagere curve te laten volgen dan de groei in activiteiten, dit door verregaande automatisatie door te voeren, uiteraard tevens een groot voordeel tijdens corona.”

Focus op het hele Web-ecosysteem

“Onze kracht zit in de zeer brede ervaring, feitelijk al sinds de oprichting van het internet”, zegt Godden. “We zijn geen web agency dat zich enkel focust op het ontwikkelen van webshops of B2B-commerce-platformen. Ons kennisgebied strekt zich verder dan web development, net omwille van de nood aan verregaande integraties met externe systemen en zelfs fysieke hardware. De kennis van het hele Web-ecosysteem is in dat geval een absolute must. Vandaar dat onze developers niet alleen software bouwen, maar ook kennis hebben van de onderliggende infrastructuurlagenDaarnaast draagt ons team ook actief bij aan open source software en treden ze vaak op als spreker op wereldwijde conferenties. Een duidelijk bewijs dat we onze expertise ook graag met anderen willen delen.”

Automatisatie voor alle sectoren, zeker tijdens Corona

“Cu.be werkt voor zeer uiteenlopende doelgroepen als het gaat om business process automation”, resumeert Godden. “Dé evolutie die opviel tijdens de Corona-periode: daar waar customization van producten (eigen logo’s, kleuren, teksten) online voorheen vooral een B2C-gegeven was, verwachten ook grotere B2B-klanten nu verregaande integratie met tools voor het op maat aanpassen van producten. Ook B2B-klanten configureren liever alles real-time zelf dan te wachten op de sales-afdeling van de retailer of producent.”

Hoe dan ook is automatisatie van A tot Z ook voor Belgische B2C- en B2B-bedrijven een absolute must om te kunnen blijven concurreren met internationale spelers als Amazon en lokale spelers als Bol.com en Coolblue, die zich meer en meer op de B2B-markt gooien. Cu.be speelt met zijn rijke ervaring perfect in op deze noden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*